CHEESECAKE S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY A VANILKOU- DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

CHEESECAKE S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY A VANILKOU
Forma o průměru 20cm

Na základ:

Na tvarohovou hmotu:


Na karamelizované oříšky:

POSTUP:

  1. Dno dortové formy je stěny vyložíme papírem na pečení. Na základ rozdrtíme sušenky nahrubo, přidáme nahrubo sekané lískové ořechy, promícháme s máslem a citrónovou kůrou a lžící napěchujeme na dno. Dáme do mrazáku na 10 min. zatuhnout.
  2. Na tvarovou hmotu dáme všechny ingredience do barového Blenderu, mixéru a rozmixujeme do jemné hmoty. Pokud nemáme barový mixér, dobře poslouží i tyčový ponorný mixér.
  3. Cílem je získat co nejjemnější hmotu. Tu nalejeme na zatuhlý základ, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 35 až 40 min. do zatuhnutí. Povrch je spíše tmavší barvy. Vyndáme z trouby a necháme dobře vychladnout.
  4. Na karamelizované oříšky dáme do větší pánve olej, sůl a cukr a za občasného míchání utavíme do světlého karamelu. Na něj nasypeme právě upražené, ještě horké, oříšky a na středním plameni mícháme, dokud nejsou v karamelu zcela obaleny. Vyjmeme je z pánve na silikonovou podložku či papír na pečení a ještě zahorka je opatrně od sebe oddělíme. Necháme vychladnout a použijeme k dozdobení.

Recept by @marsalekjosef82

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company