DATLOVÉ SUŠENKY S TONKOU (MAAMOUL) 20ks
20ks
Těsto:
- 260 g hladké mouky
- 20 g cukru krupice
- 85 g vody
- 60 g másla
- 20 g olivového oleje
- 2 g soli
- 2 g prášku do pečiva
Datlová náplň:
- 250 g vypeckovaných Medjool datlí
- 2 g soli
- 15 g olivového oleje
- 1 g strouhané tonky fazole
Na dokončení:
- 40 g cukru krupice
POSTUP:
- Do hrnce dáme vodu, cukr, sůl a olej a přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme máslo. Po rozpuštění směs nalejeme do mísy, ve které máme mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky dobře zamícháme. Přikryjeme
- Folií a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté těsto na vále dobře propracujeme. Skvěle poslouží mixer s metlou typu K.
- V malém hrnci lehce zahřejeme olej a nastrouhanou tonku, nesmažíme (!), do mixeru s nožem dáme vypeckované datle, olej s tonkou a sůl a rozmixujeme na Pastu. Z té tvoříme kuličky o váze 12g, ruce můžeme lehce navlhčit vodou, aby se nám lépe s hmotou pracovalo. Z těsta odebíráme asi 20g kousky, v dlaních zakoulíme a poté rozplácneme na tenkou placku, do které datlovou kouli zabalíme. Kuličky odkládáme na plech s papírem. Necháme je asi 10 minut odpočinout a poté zploštíme pomoci sklenice či paličky na maso. Tvary lehce pokropíme vodou a posypeme cukrem krupice. Pečeme při 150C asi 25 minut. Neměly by se příliš zabarvit. Skladujeme v dobře uzavíratelné dóze.
Recept by @marsalekjosef82
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company