DATLOVÉ SUŠENKY S TONKOU - DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

DATLOVÉ SUŠENKY S TONKOU (MAAMOUL) 20ks

20ks

Těsto:


Datlová náplň:

Na dokončení:

  • 40 g cukru krupice

POSTUP:

  1. Do hrnce dáme vodu, cukr, sůl a olej a přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme máslo. Po rozpuštění směs nalejeme do mísy, ve které máme mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky dobře zamícháme. Přikryjeme
  2. Folií a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté těsto na vále dobře propracujeme. Skvěle poslouží mixer s metlou typu K.
  3. V malém hrnci lehce zahřejeme olej a nastrouhanou tonku, nesmažíme (!), do mixeru s nožem dáme vypeckované datle, olej s tonkou a sůl a rozmixujeme na Pastu. Z té tvoříme kuličky o váze 12g, ruce můžeme lehce navlhčit vodou, aby se nám lépe s hmotou pracovalo. Z těsta odebíráme asi 20g kousky, v dlaních zakoulíme a poté rozplácneme na tenkou placku, do které datlovou kouli zabalíme. Kuličky odkládáme na plech s papírem. Necháme je asi 10 minut odpočinout a poté zploštíme pomoci sklenice či paličky na maso. Tvary lehce pokropíme vodou a posypeme cukrem krupice. Pečeme při 150C asi 25 minut. Neměly by se příliš zabarvit. Skladujeme v dobře uzavíratelné dóze.


Recept by @marsalekjosef82

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company