DÝŇOVÉ KRÉMOVÉ RIZOTO S MOŘSKÝMI PLODY- DIANA COMPANY & KETRIN SLADUCKA

 

Dýňové krémové rizoto s mořskými plody

Recept:

BUDETE POTŘEBOVAT: 

  • 500 g rýže arborio (nebo jiné rýže vhodné pro italské rizoto)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká lžíce másla ghí
  • Čerstvý tymián ( můžeme vynechat, pokud ho nemáte)
  • 2dcl bílého vína (můžeme vynechat, pokud nemáte)
  • 1 l vývaru
  • Hokkaido pyré ( vařená menší dýně hokkaido a pyré)
  • 2 velké lžíce mascarpone
  • Maldonská sůl
  • Koření na paellu (lze vynechat a použít jinou směs koření)
  • Citronová šťáva
  • Parmezán
  • 1 další lžíce másla ghí
  • Mořské plody (mražené)

POSTUP:

  1. Na rozehřáté pánvi rozpusťte máslo ghí a osmahněte na něm nasekaný česnek a čerstvý tymián.
  2. Rýži omyjte a přidejte ji k česneku. Chvíli povařte a přilijte víno. Když se víno odpaří, přidejte naběračku vývaru a osolte.
  3. Vývar se rychle vsákne do rýže, takže je třeba stát a míchat. Takto vždy přidáváme vývar, dokud není pryč. Rýže by v té době měla být aldente a v tu chvíli přidáme pyré hokkaido (které máme rádi spíše řidší než hustší).
  4. Promíchejte a chvíli povařte. Přidejte koření na paellu a promíchejte. (Pokud takové koření nemáme, můžeme ho nahradit červenou paprikou nebo jinou směsí koření). Poté přidejte směs másla ghí a následně přidejte mascarpone.
  5. Nakonec ochuťte parmazánem a citronovou šťávou.
  6. Na pánvi osmahněte mořské plody a tymián na másle, 2-3 minuty opravdu stačí, můžete je pokapat citronovou šťávou a trochu osolit.
  7. Připravené rizoto podávejte.

Recept by @ketrin_sladucka 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company