Dýňové krémové rizoto s mořskými plody
Recept:
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 500 g rýže arborio (nebo jiné rýže vhodné pro italské rizoto)
- 2 stroužky česneku
- 1 velká lžíce másla ghí
- Čerstvý tymián ( můžeme vynechat, pokud ho nemáte)
- 2dcl bílého vína (můžeme vynechat, pokud nemáte)
- 1 l vývaru
- Hokkaido pyré ( vařená menší dýně hokkaido a pyré)
- 2 velké lžíce mascarpone
- Maldonská sůl
- Koření na paellu (lze vynechat a použít jinou směs koření)
- Citronová šťáva
- Parmezán
- 1 další lžíce másla ghí
- Mořské plody (mražené)
POSTUP:
- Na rozehřáté pánvi rozpusťte máslo ghí a osmahněte na něm nasekaný česnek a čerstvý tymián.
- Rýži omyjte a přidejte ji k česneku. Chvíli povařte a přilijte víno. Když se víno odpaří, přidejte naběračku vývaru a osolte.
- Vývar se rychle vsákne do rýže, takže je třeba stát a míchat. Takto vždy přidáváme vývar, dokud není pryč. Rýže by v té době měla být aldente a v tu chvíli přidáme pyré hokkaido (které máme rádi spíše řidší než hustší).
- Promíchejte a chvíli povařte. Přidejte koření na paellu a promíchejte. (Pokud takové koření nemáme, můžeme ho nahradit červenou paprikou nebo jinou směsí koření). Poté přidejte směs másla ghí a následně přidejte mascarpone.
- Nakonec ochuťte parmazánem a citronovou šťávou.
- Na pánvi osmahněte mořské plody a tymián na másle, 2-3 minuty opravdu stačí, můžete je pokapat citronovou šťávou a trochu osolit.
- Připravené rizoto podávejte.
Recept by @ketrin_sladucka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company