DÝŇOVÝ FLAN S VLAŠSKÝMI OŘECHY A GOLD ČOKOLÁDOU
Forma: 20cm
Doba přípravy: 1 hodina
Těsto:
- 180g hladká mouka
- 100g máslo
- 150g tvaroh
- 50g mouka z vlašských jader
- 2g sůl
- 15g vanilkový cukr
- 2g muškátový ořísek
- 2g mletý anýz
- 2g mletá skořice
Náplň:
- 350g plnotučné mléko
- 350g smetana 33%
- 500g vařené/ pečené dýně
- 120g třtinový cukr
- 150g Gold čokoláda
- 100g máslo
- 50g rum
- 1 vanilkový lusk
- 75g kukuřičný škrob
- 2 vejce (M)
POSTUP:
- Do mouky dáme studené máslo, vlašskou mouku, sůl, vanilkový cukr a koření a vypracujeme drobenku.
- Přidáme tvaroh a krátce zamícháme do těsta, které zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.
- Vychladlé těsto rozválíme na pomoučené ploše na kolo o průměru asi 35cm a pomocí válečku ho vložíme do olejem vymazané formy. Kraje těsta přehneme přes okraj směrem ven a těsto do formy dobře vmáčkneme.
- V mléce rozmixujeme uvařenou dýni dohladka, hmotu nalejeme do hrnce, přidáme úplně všechny zbylé ingredience kromě čokolády a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme vařit alespoň jednu minutu.
- Uvařenou hmotu sejmeme z plotýnky a přidáme čokoládu. Ponorným mixerem rozmixujeme a ihned nalejeme na předem připravený základ.
- Pečeme v troubě při 180C asi 40-45 minut do tmavě hnědé barvy.
- Po upečení koláč necháme vychladnout, ostrým nožem odřežeme přehnutý okraj a opatrně jej vyjmeme z formy. Nejlépe chutná čerstvý servírovaný při pokojové teplotě.
Recept by @marsalekjosef82
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company