DÝŇOVÝ FLAN S VLAŠSKÝMI OŘECHY A GOLD ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

DÝŇOVÝ FLAN S VLAŠSKÝMI OŘECHY A GOLD ČOKOLÁDOU

Forma: 20cm

Doba přípravy: 1 hodina

Těsto:

Náplň:

POSTUP:

  • Do mouky dáme studené máslo, vlašskou mouku, sůl, vanilkový cukr a koření a vypracujeme drobenku.

  • Přidáme tvaroh a krátce zamícháme do těsta, které zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.
  • Vychladlé těsto rozválíme na pomoučené ploše na kolo o průměru asi 35cm a pomocí válečku ho vložíme do olejem vymazané formy. Kraje těsta přehneme přes okraj směrem ven a těsto do formy dobře vmáčkneme.

  • V mléce rozmixujeme uvařenou dýni dohladka, hmotu nalejeme do hrnce, přidáme úplně všechny zbylé ingredience kromě čokolády a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme vařit alespoň jednu minutu.

  • Uvařenou hmotu sejmeme z plotýnky a přidáme čokoládu. Ponorným mixerem rozmixujeme a ihned nalejeme na předem připravený základ.
  • Pečeme v troubě při 180C asi 40-45 minut do tmavě hnědé barvy.
  • Po upečení koláč necháme vychladnout, ostrým nožem odřežeme přehnutý okraj a opatrně jej vyjmeme z formy.  Nejlépe chutná čerstvý servírovaný při pokojové teplotě. 

Recept by @marsalekjosef82

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company