Buchtu jsem obzvláštněna ořechovou drobenkou, která jí dodvá skvělou chuť. Pokud máte rádi vláčné buchty, tak tahle vám určitě zachutná.
BUDETE POTŘEBOVAT:
NA TĚSTO:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 2 vejce
- 100 g kokosového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 čl skořice
- 1 balení (250 g) ricotty
- 100 ml mléka
- 2 pl oleje
NA DROBENKU:
- 100 g oříšků (použila jsem 50 g mandlí a 50 g vlašských ořechů)
- 2 pl kokosového cukru
- Hrst ovesných vloček
- 50 g změklého másla
- 350 g jahod
POSTUP:
- Vejce umixujeme společně s kokosovým cukrem do hladké pěny. Poté přidáme ricottu, mléko a olej. Promícháme.
- Suché suroviny společně smícháme a přidáme k tekuté směsi. Umícháme hladké těsto.
- Na drobenku si umixujeme naší směs ořechů na mouku. Použít můžete ořechy, které máte rádi. Já zvolila mix mandlí a vlašáků. K namletým ořechům přidáme vločky, nejlépe jemné, kokosový cukr a máslo, které je lepší mít vyndané z lednice předem, aby bylo měkké. Konečky prstů vytvoříme drobenku. Máslo by se mělo spojit se sypkými surovinami.
- Připravíme si pekáč, který vymažeme olejem a posypeme trochou mouky. Těsto vlijeme do pekáče.
- Jahody nakrájíme na menší kousky a nasypeme je rovnoměrně na celé těsto. Nakonec buchtu zasypeme drobenkou.
- Pečeme v troubě na 175 stupňů cca 40-45 minut. Drobenka by se neměla spálit.
- Po vyndání z trouby necháme vychladnout a poté můžeme podávat.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company