Připravili jsme si pro vás recept na Mandlovou panna cottu s ostružinami ve skleničce.Elegance receptu spočívá v lehké a příjemné struktuře Panna cotty, ganache, mandlí a svěžesti ostružin v želé a šlehačce.
Recept na 4 skleničky
Ostružinové želé
Budete potřebovat:
- 220 g ostružinové pyré *
- 45 g cukru krupice
- 1 g agar
* Ostružiny můžete použít čerstvé nebo zmražené. Pokud používáte zmražené, nechte je nejprve rozmrazit. Poté je promíchejte a propasírujte přes cedník.
Postup želé:
1) V hrnci smíchejte všechny ingredience dohromady.
2) Za stálého míchání přiveďte k varu. Stále míchejte a vařte na nižším stupni minutku.
3) Rozmixujte mixérem. Počkejte chvilku dokud želé trochu nevychladne.
4) Nalijte ho do sklenic nakloněných v úhlu 15 -20 stupňů (viz foto). Počkejte, až začne tuhnout, než skleničky dáte do lednice.
Mandlová panna cotta
Budete potřebovat:
- 250 g šlehačky 40%
- 200 g mandlového mléka
- 50 g cukru krupice
- 50 g mandlové mouky
- 3 pl želatiny (5,4 g)
Postup na panna cottu:
1 Namočte želatinu do studené vody. Šlehačku, mandlové mléko, cukr krupici a mandlovou mouku ohřívejte téměř do bodu varu. Jakmile dosáhne směs teploty 60 °C, přidejte želatinu. Rozmixujte a nech vychladnout, asi na 30-40 °C. Nalijte do skleniček (do každé přibližně 130 g). Nechte ztuhnout alespoň 4 – 6 hodin v lednici.
Dokončování:
Ostružinová šlehačka
Budete potřebovat:
- 50 g ostružinového pyré
- 50 g mascarpone
- 120 g šlehačky 40%
- 15 g cukru moučky
Postup na ostružinovou šlehačku:
1) Smíchejte ingredience. Všechny musí být studené. Šlehejte na střední rychlost dokud se všechno nespojí dohromady, a pak šlehejte rychle do husta. Přendejte ostružinovou šlehačku do menšího cukrářského sáčku. Uzavřete sáček.
Chantilly (šlehačka s cukrem)
Budete potřebovat:
- 180 g šlehačky 40%
- 18 g cukru moučka
Postup na Chantilly:
1) Vyšlehejte 180 g šlehačky 40% s 18 g cukru moučky. Vyšlehanou 40% šlehačku přendejte do menšího sáčku a uzavřete ho. Na obou cukrářských sáčcích vyřízněte střední otvor a položte je vedle sebe do většího cukrářského sáčku s řezanou špičkou 18 mm.
2) Když je panna cotta ztuhlá ozdobte ji šlehačkou, čerstvými ostružinami, plátky mandlí a italskými sušenkami Amarettini nebo Cantuccini.
.
Recept by @xaviercarchenilla
Online kurzy Sweet flow.
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company