MANDLOVÁ PANNA COTTA- DIANA COMPANY & XAVIERCARCHENILLA



Připravili jsme si pro vás recept na Mandlovou panna cottu s ostružinami ve skleničce.Elegance receptu spočívá v lehké a příjemné struktuře Panna cotty, ganache, mandlí a svěžesti ostružin v želé a šlehačce.

Recept na 4 skleničky

Ostružinové želé
Budete potřebovat:

  • 220 g ostružinové pyré *
  • 45 g cukru krupice
  • 1 g agar

* Ostružiny můžete použít čerstvé nebo zmražené. Pokud používáte zmražené, nechte je nejprve rozmrazit. Poté je promíchejte a propasírujte přes cedník.
Postup želé:
1) V hrnci smíchejte všechny ingredience dohromady.
2) Za stálého míchání přiveďte k varu. Stále míchejte a vařte na nižším stupni minutku.
3) Rozmixujte mixérem. Počkejte chvilku dokud želé trochu nevychladne.
4) Nalijte ho do sklenic nakloněných v úhlu 15 -20 stupňů (viz foto). Počkejte, až začne tuhnout, než skleničky dáte do lednice.

Mandlová panna cotta
Budete potřebovat:

Postup na panna cottu:
1 Namočte želatinu do studené vody. Šlehačku, mandlové mléko, cukr krupici a mandlovou mouku ohřívejte téměř do bodu varu. Jakmile dosáhne směs teploty 60 °C, přidejte želatinu. Rozmixujte a nech vychladnout, asi na 30-40 °C. Nalijte do skleniček (do každé přibližně 130 g). Nechte ztuhnout alespoň 4 – 6 hodin v lednici.

Dokončování:

Ostružinová šlehačka
Budete potřebovat:

  • 50 g ostružinového pyré
  • 50 g mascarpone
  • 120 g šlehačky 40%
  • 15 g cukru moučky


Postup na ostružinovou šlehačku:
1) Smíchejte ingredience. Všechny musí být studené. Šlehejte na střední rychlost dokud se všechno nespojí dohromady, a pak šlehejte rychle do husta. Přendejte ostružinovou šlehačku do menšího cukrářského sáčku. Uzavřete sáček.

Chantilly (šlehačka s cukrem)

Budete potřebovat:

  • 180 g šlehačky 40%
  • 18 g cukru moučka

Postup na Chantilly:

1) Vyšlehejte 180 g šlehačky 40% s 18 g cukru moučky. Vyšlehanou 40% šlehačku přendejte do menšího sáčku a uzavřete ho. Na obou cukrářských sáčcích vyřízněte střední otvor a položte je vedle sebe do většího cukrářského sáčku s řezanou špičkou 18 mm.
2) Když je panna cotta ztuhlá ozdobte ji šlehačkou, čerstvými ostružinami, plátky mandlí a italskými sušenkami Amarettini nebo Cantuccini.


.

Recept by  @xaviercarchenilla

Online kurzy Sweet flow

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company