MANDLOVO AMARETOVÝ KOLÁČ- DIANA COMPANY &KETRIN_SLADUCKA- DIANA V KUCHYNI

BUDETE POTŘEBOVAT:

Korpus

Krém

  • 2 žloutky
  • 1/2 Mandlového pudinku
  • 100g krystalového cukru
  • 200g mléka
  • 2 pl lžíce amareta
  • 180g másla pokojové teploty
  • 2 pl lžíce mascarpone

Ganache

POSTUP:

  1. Bílky vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Přešleháme na tuhý sníh.
  2. Přidáme mandlovou mouku x-fine a dvě lžíce mouky. Chceme-li bezlepkovou verzi hladkou mouku vynecháme.
  3. Spolu promícháme a vylijeme do 2 kostkových ráfků o průměru 18cm. 
  4. Pečeme asi 20 až 25 minut na 165 stupňů.
  5. Žloutky, polovinu cukru, pudink a trošku mléka promícháme a zbytek mléka se zbytkem cukru dáme vařit. Po sevření vylijeme žloutkovou směs do mléka a uvaříme hustý pudink.
  6. Ten ihned přikryjeme fólií, aby se nevytvořila kůže a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  7. Vychladlý pudink prošleháme a přidáme k němu máslo a amareto.
  8. Znovu prošleháme, nakonec přidáme mascarpone a opět prošleháme. Krém navrstvíme na spodní plát a přikryjeme vrchním plátem. Na vrch a boky natřeme. zbytek krému a polijeme čokoládovou ganache, kterou si připravíme tak, že zahřejeme šlehačku a do ní nalámeme čokoládu.
  9. Spojíme do husté a lesklé konzistence.
  10. Vrch posypeme nasekanými mandlemi.

Recept by @ketrin_sladucka

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company