BUDETE POTŘEBOVAT:
Korpus
- 100g krystalového cukru
- 120g mandlové mouky x-fine
- 4 bílky
- 2 pl lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou verzi bez mouky)
Krém
- 2 žloutky
- 1/2 Mandlového pudinku
- 100g krystalového cukru
- 200g mléka
- 2 pl lžíce amareta
- 180g másla pokojové teploty
- 2 pl lžíce mascarpone
Ganache
- 200g šlehačkové smetany 33%
- 250g mléčné čokolády
- Nasekané mandle
POSTUP:
- Bílky vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Přešleháme na tuhý sníh.
- Přidáme mandlovou mouku x-fine a dvě lžíce mouky. Chceme-li bezlepkovou verzi hladkou mouku vynecháme.
- Spolu promícháme a vylijeme do 2 kostkových ráfků o průměru 18cm.
- Pečeme asi 20 až 25 minut na 165 stupňů.
- Žloutky, polovinu cukru, pudink a trošku mléka promícháme a zbytek mléka se zbytkem cukru dáme vařit. Po sevření vylijeme žloutkovou směs do mléka a uvaříme hustý pudink.
- Ten ihned přikryjeme fólií, aby se nevytvořila kůže a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
- Vychladlý pudink prošleháme a přidáme k němu máslo a amareto.
- Znovu prošleháme, nakonec přidáme mascarpone a opět prošleháme. Krém navrstvíme na spodní plát a přikryjeme vrchním plátem. Na vrch a boky natřeme. zbytek krému a polijeme čokoládovou ganache, kterou si připravíme tak, že zahřejeme šlehačku a do ní nalámeme čokoládu.
- Spojíme do husté a lesklé konzistence.
- Vrch posypeme nasekanými mandlemi.
Recept by @ketrin_sladucka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company