Domácí granola, to je něco tak geniálního!❤ Směs ovesných vloček, ořechů a semínek s chutí medu a skořice. No nezní to báječně? Kam se hrabe všechno kupované müsli, které je většinou plné cukrů, přeslazeného sušeného ovoce, a které vaší pomyslnou "zdravou" snídani promění v misku plnou přebytečných cukrů.
Tahle domácí granola je skvělá díky tomu, že přesně víte, co do ní dáváte a můžete jí tak vždy přizpůsobit své chuti. Granola není složitá na přípravu a máte tak vystaráno na několik snídaní dopředu. Hodí se nejen do jogurtů ale i do kaší, na lívance, do smoothie misek nebo jen tak na zobání k svačině. Určitě si jí zamilujete i vy!
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 300 g ovesných vloček
- 100 g mandlí
- 50 g pekanových ořechů
- 50 g kokosových plátků
- 50 g lískových ořechů
- 3 pl slunečnicových semínek
- 1 čl skořice
- 2 pl medu
- 2 pl olivového oleje/kokosového oleje
- Kakaové zlomky
POSTUP:
- Ořechy rozkrájíme na menší kousky (stačí napůl) a smícháme společně s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky, kokosovými plátky a skořicí. Dále přidáme med, olivový olej a rukou směs pořádně promícháme, aby se nám všechny suroviny v medu a v oleji obalily.
- Připravíme si 2 plechy s pečícím papírem. Granolu na ně rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů.
- Granolu pečeme 30 minut. Každých 10 minut granolu promícháme, aby se nám nespálila.
- Po upečení necháme granolu vychladnout. Uchováváme v uzavíratelných dózách
- Vychladlou granolu jsem smíchala s kakaovými zlomky (ale nemusí být).
Granola vydrží až měsíc! :)
TIP: Granola je skvělá ještě teplá třeba s řeckým jogurtem a ovocem. Ale pozor, abyste jí ještě teplou nepřendavali do dóz. Mohla by navlhnout, proto jí nechte nejprve úplně vychladnout.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company