OŘECHOVÁ GRANOLA- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Domácí granola, to je něco tak geniálního!❤  Směs ovesných vloček, ořechů a semínek s chutí medu a skořice. No nezní to báječně? Kam se hrabe všechno kupované müsli, které je většinou plné cukrů, přeslazeného sušeného ovoce, a které vaší pomyslnou "zdravou" snídani promění v misku plnou přebytečných cukrů.

Tahle domácí granola je skvělá díky tomu, že přesně víte, co do ní dáváte a můžete jí tak vždy přizpůsobit své chuti. Granola není složitá na přípravu a máte tak vystaráno na několik snídaní dopředu. Hodí se nejen do jogurtů ale i do kaší, na lívance, do smoothie misek nebo jen tak na zobání k svačině. Určitě si jí zamilujete i vy!

 

BUDETE POTŘEBOVAT:

 

POSTUP:

  1. Ořechy rozkrájíme na menší kousky (stačí napůl) a smícháme společně s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky, kokosovými plátky a skořicí. Dále přidáme med, olivový olej a rukou směs pořádně promícháme, aby se nám všechny suroviny v medu a v oleji obalily.
  2. Připravíme si 2 plechy s pečícím papírem. Granolu na ně rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů.
  3. Granolu pečeme 30 minut. Každých 10 minut granolu promícháme, aby se nám nespálila. 
  4. Po upečení necháme granolu vychladnout. Uchováváme v uzavíratelných dózách
  5. Vychladlou granolu jsem smíchala s kakaovými zlomky (ale nemusí být).
 

Granola vydrží až měsíc! :)

TIP: Granola je skvělá ještě teplá třeba s řeckým jogurtem a ovocem. Ale pozor, abyste jí ještě teplou nepřendavali do dóz. Mohla by navlhnout, proto jí nechte nejprve úplně vychladnout.

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company