PISTÁCIOVÉ TARTALETKY S MALINAMI- DIANA COMPANY & UTYTYNY- DIANA V KUCHYNI

Pistáciové tartaletky s malinami považuje autorka receptu za jeden ze svých nejlepších dezertů. Tajnou přísadou je kapka mandlového extraktu, která dodá tartaletkám říz. Oříškový krém pak příjemně osvěží malinový rozvar. 

BUDETE POTŘEBOVAT:

Těsto

Malinový gel

  • 135 g mražených nebo čerstvých malin
  • 60 g krupicového cukru
  • 3 g NH pektinu

Pistáciový krém

Zdobení

  • čerstvé maliny
  • hrubě nasekané pistácie
POSTUP:
  1. Veškeré ingredience na těsto smícháme na vále a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat alespoň hodinu v lednici.
  2. Po menších částech těsto vyvalujeme do tloušťky asi 3 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 10 cm. Tato kolečka vkládáme do ráfků o průměru 7 cm.
  3. Těsto důkladně vymačkáme do krajů, abychom měli rovné dno.
  4. Přebytečné těsto odřízneme nožem. Tartaletky klademe na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou fólií.
  5. Dno tartaletek propícháme vidličkou a dáme asi na 10 minut do mrazáku.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.
  7. Necháme vychladnout. Pomocí škrabky na brambory zarovnáme nežádoucí nerovnosti tartaletek.

Nyní si připravíme malinový gel:

  1. Maliny rozmačkáme a dáme do kastrolu.
  2. Cukr smícháme s pektinem a přidáme do malinového pyré při 40°C. Vše vaříme tak dlouho, dokud teplota nedosáhne 103°C.
  3. Necháme vychladnout a dáme alespoň na hodinu do lednice.
  4. Před použitím stačí gel rozmíchat a změkčit stěrkou.
  5. Do kastrolu dáme krupicový cukr, bílky a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Ještě do teplých bílků přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a pistáciovou pastu.
  6. Necháme vychladnout.
  7. Mezitím si vyšleháme smetanu, kterou pomocí stěrky vmícháme do vychlazeného pistáciového krému.
  8. Na závěr přidáme lžičku mandlového extraktu a důkladně promícháme.
  9. Krém naplníme do cukrářského sáčku. Na dno tartaletek naneseme tenkou vrstvu malinového gelu, který rozetřeme až do krajů. Zbylý prostor tartaletek naplníme pistáciovým krémem až po okraj a necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
  10. Zdobíme nasekanými pistáciemi a čerstvými malinami.

Recept by @UTYTYNY 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company