Zmrzlina je dělaná ve zmrzlinovači, ale jde to i bez něj, akorát to dá více práce. U zmrzlin se stává, že ze začátku při přípravě není chuť alkoholu tak cítit a až poté co se směs ochladí teprve vynikne. U této zmrzliny je ho tam tak akorát, je krásně cítit a není ho tam příliš.
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 90g cukru
- 3 žloutky
- 270ml mléka
- 60ml 33%smetany
- 10ml vaječného likéru
- Půlku vanilkového lusku
POSTUP:
- Nejprve si dáme do hrnce rozehřát mléko, smetanu a vaječný likér.
- Přidáme vydlabaná semínka z lusku i s celou polovinou lusku a ohříváme (nevaříme).
- V misce spolu vyšleháme žloutky s cukrem do světle barvy, a poté tenkým pramínkem přiléváme mléčnou směs a vytrvale mícháme.
- Vše vrátíme do kastrůlku a na středním plameni mícháme dokud směs nezačne houstnout.
- Přelejeme zpátky do mísy a prudce schladíme v misce nebo napuštěném dřezu s ledovou vodou.
- Přikryjeme potravinovou fólií, kterou přitiskneme na krém a dáme do lednice do druhého dne.
- Druhý den vyndáme lusk a dáme do zmrzlinovače a poté do zavřené krabičky zamrazit, nebo pokračujeme podle postupu na tvorbu zmrzliny bez zmrzlinovače.
Recept by @mrs.palacinka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company