Kešu másla, pasty a krémy
Lahodné, krémové, s jemně sladkou chutí pražených kešu oříšků. Takové je naše 100% kešu máslo, které jsme pro vás s láskou připravili, abychom osladili vaše všední dny. Máslo nejen skvělé chutná, ale také je plné vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných tuků. Můžete ho mlsat samotné a nebo jej využít pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. V naší nabídce najdete menší i větší balení těchto lahodných kešu krémů takže si vybere úplně každý. Na trhu můžete kešu krém najít často i pod označením pomazánka z kešu ořechů, a to díky jeho dobré roztíratelnosti.
Vliv a účinky kešu másla na naše zdraví
Krém z kešu je tvořen čistě z kešu oříšků a díky tomu našemu tělu přináší stejné benefity. Možná vás potěší, že mají kešu, oproti jiným ořechům, nižší obsahu tuku. Více než 80% těchto tuků jsou navíc nenasycené mastné kyseliny, které označujeme za tzv. dobré tuky. Dobré proto, že mají pozitivní vliv na hladinu cholesterolu v krvi a tedy v závěru na celkové zdraví našeho srdce.
Kešu jsou zdrojem několika minerálů, jako je vápník, draslík, měď, zinek, železo a především hořčík. Pokud hledáte přirozený zdroj tohoto minerálu, kešu pro vás budou tou pravou volbou. Hořčík je nezbytný pro fungování našeho těla, podílí se na více než 300 biochemických procesech v těle a přispívá k normální činnosti nervové soustavy. Také pomáhá proti křečím a obecně k regeneraci svalstva.
Z vitamínů najdeme v kešu oříšcích vitamíny ze skupiny B, vitamín E a zejména vitamín K. Ten je nezbytný pro naše kosti a zároveň hraje důležitou roli při srážlivosti krve. Kešu v dále obsahují látky zvané antioxidanty, zejména lutein a zeaxantin, které pomáhají našemu tělu bojovat proti působení volných radikálů.
Složení a nutriční hodnoty krému z kešu oříšků
Kešu máslo je vyrobeno pouze ze 100% pražených kešu oříšků. 100 gramů másla průměrně obsahuje 15-20% bílkovin, 45% tuků, 33% sacharidů a z toho jen 5% cukrů. Vláknina tvoří okolo 2%.
Na co krém z kešu ořechů použít
Jak už název napovídá, kešu pomazánku můžete použít jako náhradu klasického másla či margarínu na svůj oblíbený kousek pečiva či rýžového chlebíčku. Skvělé s nimi budou také palačinky a lívance. Dále se hodí do snídaňových kaší, jogurtů či ovocných salátů. Využít je můžete pro dochucení omáček, jako základ sladkých i slaných pomazánek a velmi chutné jsou z něj také zálivky na saláty. A pokud jste fanoušci raw dezertů, bude pro vás kešu máslo skvělým pomocníkem při jejich přípravě.
Skladování kešu másla
Kešu máslo můžete skladovat při pokojové teplotě i po otevření balení, jenom je třeba jej uchovávat mimo přímé sluneční světlo. Při vyšších teplotách v letních měsících můžete máslo uložit do lednice.
Nejprodávanější
Značky
Oblíbené kategorie
- Arašídové máslo
- Mandlové máslo
- Kešu máslo
- Lískooříškové máslo
- Pekanové máslo
- Máslo z vlašských ořechů
- Kokosové máslo
- Čokoládové máslo
- Proteinella
- Pistáciová pasta
- Datlová pasta
- Sezamová pasta
- Mandlová mouka
- Kešu mouka
- Mouka z vlašských ořechů
- Pistáciová mouka
- Kokosová mouka
- Lískooříšková mouka
- Kakaové boby
- Směs ořechů