Lískooříšková másla, pasty a krémy
Extra jemná konzistence, intenzivní chuť oblíbených lískových oříšků. Vzali jsme ta nejlepší jádra a připravili z nich 100% přírodní oříškovou pastu bez přidaného cukru, palmového oleje či jiných složek. Vychutnat si ji můžete jen samotnou, s ovocem nebo ji přidat k dalším ingrediencím při pečení domácích dobrot. Je plná bílkovin, vlákniny a antioxidantů. Najdete ji u nás v několika velikostech balení a pro fanoušky příchutí nabízíme několik různých variant. Na trhu můžete lískooříškovou pastu najít často i pod označením lískooříškové máslo anebo lískooříškový krém.
Vliv a účinky lískooříškového másla na naše zdraví
Lískové oříšky jsou v první řadě bohaté na zdraví prospěšné tuky, konkrétně mononenasycené mastné kyseliny. Díky těm je v těle udržována správná hladina cholesterolu v krvi, což má v konečném důsledku vliv na zdraví našeho srdce. Mezi tyto mastné kyseliny řadíme také kyselinu linolovou, která se řadí mezi významné antioxidanty, tedy látky chránící naše tělo před oxidačním stresem.
K těm také patří obsažený vitamín E. Mimo svých antioxidačních účinků také napomáhá zpomalovat projevy stárnutí, chrání imunitu a působí jako prevence nádorových onemocnění. Z dalších vitamínů v nich najdeme vitamíny skupiny B, především B1 a B6.
Mlsáním oříšků také doplníte mnoho minerálů, a to zejména vápník, železo, zinek, hořčík, měď a fosfor. Vápník prospívá kostem, železo našim červeným krvinkám, hořčík pomáhá s regenerací svalů a zinek napomáhá ke zdraví naší pokožky, vlasů a nehtů.
Jako poslední složku, ale neméně významnou, zmíníme vlákninu. Vláknina napomáhá ke správnému zažívání, usnadňuje trávení, vyživuje zdraví prospěšné bakterie a přináší pocit sytosti na delší čas.
Složení a nutriční hodnoty lískooříškových másel
Máslo je vyrobeno ze 100% lískových oříšků. 100 gramů lískooříškové pasty průměrně obsahuje 60-65% tuků, 15% bílkovin, 15-20% sacharidů a 10% vlákniny.
Na co krém z lískových oříšků použít
Víte, jak jednoduše vyrobit zdravější verzi oblíbené Nutelly? Stačí, když do našeho lískooříškového másla přimícháte čokoládu a máte hotovo. To je ale jen jeden z mnoha tipů, jak tuto oblíbenou pastu využít. Mlsání na lžičku ani nezmiňujeme, pravděpodobně to bude první věc, kterou uděláte, až máslo otevřete. Kromě toho jej dále můžete namazat na kousek pečiva, promazat s ním palačinky, přidat do ovesné kaše či jím ozdobit ovocný salát. Hodí se také na pečení sladkých dobrot a výrobu krémů.
Skladování lískooříškových másel
Máslo skladujte nejlépe na chladném a tmavém místě s ideální teplotou do 22 °C. Pokud se na povrchu vytvoří olejová vrstva, stačí máslo promíchat, jedná se o přirozený jev, nikoliv o vadu.
Nejprodávanější
Značky
Oblíbené kategorie
- Arašídové máslo
- Mandlové máslo
- Kešu máslo
- Lískooříškové máslo
- Pekanové máslo
- Máslo z vlašských ořechů
- Kokosové máslo
- Čokoládové máslo
- Proteinella
- Pistáciová pasta
- Datlová pasta
- Sezamová pasta
- Mandlová mouka
- Kešu mouka
- Mouka z vlašských ořechů
- Pistáciová mouka
- Kokosová mouka
- Lískooříšková mouka
- Kakaové boby
- Směs ořechů