Lyofilizované maliny (sušené mrazem)
Milujete maliny? A také jste si všimli, že ty čerstvé naneštěstí moc dlouho nevydrží? Ano, jednak proto, že jsou natolik dobré, že jsou hned snědené, ale také se bohužel rychle kazí. Proto pro vás máme maliny lyofilizované, se kterými se vám to jen tak nestane. Lyofilizace je proces, v jehož průběhu nejprve dojde ke zmrazení ovoce a následně se zvýší teplota a sníží tlak, aby se z něj mohla vypařit voda. Výsledkem je 100% přírodní produkt bez přidaného cukru. Při sušení mrazem si navíc ovoce zachovává svou chuť, vůni a všechny důležité látky, takže nepřijdete o to nejhodnotnější, co maliny nabízí. Vybírat si u nás můžete od malých po velká balení a pro milovníky sladkého maliny nabízíme také ve třech různých polevách.
Vliv a účinky lyofilizovaných malin na naše zdraví
Maliny jsou ovocem nejen výborné chuti, ale také jsou plné hodnotných živin, důležitých pro naše tělo. Najdeme v nich několik vitamínů ze skupiny B, dále vitamín C, K a A. Vitamín C posiluje imunitu celého organismu, vitamín K je zase nezbytným prvkem pro naše kosti.
S každou malinou si doplníte také několik minerálních látek, jako je draslík, hořčík, vápník, mangan a železo. Hořčík je známý pro své uklidňující účinky a také jako pomocník při svalových křečích. Stejně jako draslík je důležitý pro správné fungování naší nervové soustavy.
Díky obsaženým flavonoidům jsou maliny řazeny mezi ovoce s antioxidačními účinky. Antioxidanty chrání naše tělo před účinky volných radikálů, posilují naši imunitu a mají protizánětlivé účinky.
Maliny sušené mrazem jsou zároveň bohaté na vlákninu, nepostradatelnou složku pro správné fungování naší trávicí soustavy. Díky vláknině se také dostavuje delší pocit sytosti.
Složení a nutriční hodnoty lyofilizovaných malin
100 gramů mrazem sušených malin průměrně obsahuje 50-60% sacharidů, 5-8% bílkovin, 2% tuků a až 15% vlákniny.
Kdy a v jakém množství jíst lyofilizované maliny
Protože doporučená denní dávka u mrazem sušeného ovoce nebyla stanovena, je dobré se řídit svým energetickým výdejem a také potřebami těla. Chybí vám energie? Máte chuť na něco sladkého, ale chcete se vyhnout klasickým cukrovinkám? Pak jsou sušené maliny tou správnou volbou. Díky obsahu přírodních cukrů povzbudí a díky vláknině pocit sytosti vydrží o něco déle.
Jak mrazem sušené maliny použít
Rádi pečete? Co třeba takový cheesecake? Na jeho ozdobu jsou lyofilizované maliny jako dělané. Můžete jimi dort ozdobit celý a nebo je rozdrobit na menší kousky a využít je jako posyp. Pokud ale zrovna pečení není vaší oblíbenou činností, existuje mnoho dalších způsobu, jak maliny využít. Třeba je mlsat jen tak nebo přidat do ovesné kaše, jogurtu či smoothie. Skvěle se také hodí do domácího müsli či granoly. A nezapomeňte si je vzít jako svačinku na výlety. Jsou lehké a nezaberou v batohu žádné místo.
Jak skladovat lyofilizované maliny
Pokud kupujete malá balení se ZIP sáčkem, můžete maliny skladovat přímo v něm. U větších balení, po otevření, doporučujeme ovoce přesypat do suché uzavíratelné nádoby a uložit na chladné a tmavé místo. Ideální je stálá teplota do 22 stupňů.
Nejprodávanější
Značky
Oblíbené kategorie
- Lyofilizovaný ananas
- Lyofilizovaný banán
- Lyofilizované borůvky
- Lyofilizované broskve
- Lyofilizovaný černý rybíz
- Lyofilizovaný červený rybíz
- Lyofilizované dračí ovoce
- Lyofilizované hroznové víno
- Lyofilizované jablko
- Lyofilizované jahody
- Lyofilizované kiwi
- Lyofilizovaná klikva
- Lyofilizované maliny
- Lyofilizované mango
- Lyofilizovaný meloun
- Lyofilizované ostružiny
- Lyofilizované švestky
- Lyofilizované višně
- Lyofilizované ovocné směsi
- Ovocné prášky