Mandle v mléčné čokoládě sypané pernikovým kořením 3kg
Kód: 2-MMCPK-3Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle v mléčné čokoládě sypané perníkovým kořením 3kg
Mlsat a zároveň dělat něco i pro své zdraví? Jde to.
Ořechy, ovoce a semínka jsou úžasným zdrojem zdraví prospěšných látek, který můžete mít vždy po ruce, a zároveň výborně zasytí. Jsou zdravou a rychlou svačinkou, stačí si jen vybrat, který druh bude zrovna pro vaši rodinu ten pravý.
Všechny produkty dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.
Jak pro vás ovoce a oříšky v polevách vyrábíme?
Proces, kterým se na jádro nanáší poleva, se jmenuje dražování. Tento postup má původ v Řecku. Tehdy se ještě dražovalo v kotlíku zavěšeném nad ohněm. Dnes už technologie pokročily, a tak se surovina nasype do rotačního bubnu, kam se po částech vstřikuje poleva, která na ní postupně ulpívá. Dochází tak k průběžnému ochlazování a tuhnutí polevy. Následně se výsledné dobroty pečlivě vyleští, aby byly krásně hladké a připraveny ke konzumaci.
U nás v Dianě dražujeme jen ty nejlepší suroviny. Nemusíte se proto bát, že by poleva schovávala nějakou „béčkovou“ kvalitu. Naopak, jedná se o samé prémiové kousky, které najdete v našem eshopu.
Proč právě mandle?
Mandle rostou na stromě zvaném mandloň obecná a jsou v podstatě jádrem pecky tohoto stromu. Původ mandloní není úplně známý, ale pravděpodobně pochází ze střední Asie, odkud se později rozšířila i do jiných kontinentů.
Převážná většina mandlí se pěstuje v USA v Kalifornii. Mluví se až o třech čtvrtinách produkce. Zbývající mandle pocházejí většinou ze Španělska.
Je až k nevíře, že v tak malém oříšku najdeme tolik zdraví prospěšných látek. Velká část mandle je složena ze zdravých tuků, které mají příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a jsou důležité pro správnou funkci mozku a činnost srdce.
Mandle patří mezi nutričně nejbohatší ořechy, hned po kešu mají nejnižší obsah kalorií, a proto je lze konzumovat i při redukční dietě. Díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin pomáhají v boji s přejídáním a rychle zaženou pocit hladu, když vás nebo vaše děti honí mlsná. Pokud máte doma sportovce, můžete mu pár mandlí přibalit do tašky na doplnění energie.
Mandle obsahují lipidy, které pomáhají při trávení, detoxikaci a zdravém růstu prospěšných bakterii ve střevech a působí tedy jako prebiotika. Probiotické kultury působí příznivě na mikroflóru tlustého střeva a především u dětí má zásadní vliv na rozvoj imunitního systému.
Dále jsou skvělým zdrojem antioxidantů, které zpomalují proces stárnutí a mohou snižovat riziko řady nemocí. Většina antioxidantů se nachází ve slupce mandlí. Velké zastoupení má v mandlích vitamín E, který je nejdůležitějším antioxidantem v těle a už v jedné hrsti oříšků naplníte třetinu jeho denní potřeby. Tělo si ho nedokáže samo vyrobit, a tak je potřeba na jeho doplňování myslet ve stravě, ať zůstanete dlouho zdraví a svěží.
Mimo nenasycené mastné kyseliny a antioxidanty jsou mandle zdrojem minerálů, jako je fosfor, měď, zinek, draslík, mangan a hořčík.
Zejména hořčík je pro naše tělo velmi důležitý, protože jeho deficit se může projevit křečemi, bolestmi hlavy, nervozitou a únavou, což žádná máma nepotřebuje. U dětí se navíc deficit může projevit špatným mentálním vývojem nebo oslabenou imunitou. A protože si ho tělo neumí vyrobit, získává jej ze stravy. Hořčík má velký vliv na naše svalstvo, pomáhá snižovat krevní tlak a regulovat naši nervovou soustavu.
- Alergeny: produkt obsahuje mléko, skořápkové plody, sojové boby a může obsahovat obiloviny obsahující lepek, podzemnici olejnou (arašídy)
- Složení: 72 % mléčná čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, sušená syrovátka, mléčný cukr, emulgátor: sójový lecitin (E322), přírodní vanilkové aroma), 23 % mandle, 5 % perníkové koření (skořice, hřebíček , muškátový oříšek, lékořice, anýz)
- Návod na použití: Mandle v mléčné čokoládě sypané perníkovým kořením jsou oblíbenou pochoutkou pro děti i dospělé. Nejlepší jsou samozřejmě jen tak do pusy, ale můžete s nimi zkusit ozdobit i dort či jiné dezerty, přidat je do jogurtu, vloček či granoly. Pro doplnění chuti a dalších živin je můžeme namixovat s jinými ořechy nebo sušeným ovocem a vytvořit tak výživnou a dobrou svačinku, která je vždy po ruce.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti nejvýše 65 %.
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 2246/538 |
Bílkoviny (g) | 8,8 |
Tuky (g) | 33 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 14 |
Sacharidy (g) | 50 |
Z toho cukry (g) | 44 |
Vláknina (g) | 3,1 |
Sůl (g) | 0,18 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovoce a ořechy ve speciálních polevách |
---|---|
Hmotnost: | 3 kg |
Složení: | Bez palmového oleje, Vhodné pro vegetariány |
Velikost: | 25 |
Země původu: | Nizozemsko |
Video: | https://www.youtube.com/watch?v=OLuAwrihieE |
VO násobek: | 1 |
Hmotnost: | 3 kg |