Mandlová másla, pasty a krémy
Mandle patří mezi jedny z nejoblíbenějších oříšků, které si nyní můžete vychutnat v podobě té nejjemnější pasty, kterou jsme pro vás připravili ze 100% lehce pražených mandlí. Je plná bílkovin, zdraví prospěšných tuků a také vlákniny. Má mnoho způsobu využití, od klasického mlsání na lžičce až po pečení a výrobu raw zákusků. Najdete ji u nás ve dvou baleních - menším, třeba na stůl do kanceláře a po jednokilovém, rovnou pro celou rodinu. Na trhu můžete mandlovou pastu najít často i pod označením mandlové máslo anebo mandlový krém.
Vliv a účinky mandlové pasty na naše zdraví
Mandle jsou významným zdrojem hned několik látek prospěšných pro naše tělo. Obsahují vysoký podíl vápníku, který je znám jako nezbytný prvek pro správný růst kostí a zubů, ale podílí se také na činnosti svalové a nervové soustavy, regulaci srdečního rytmu a přispívá ke správnému trávení. Z minerálů mandle dále obsahují hořčík, měď, fosfor a mangan.
Mezi vitamíny v mandlích kraluje vitamín E. Ten řadíme mezi nejdůležitější antioxidanty, které chrání organismus před účinky volných radikálů, které na naše tělo každý den útočí. Navíc také přispívá ke zpomalování procesu stárnutí a jeho nedostatek snižuje obranyschopnost.
Dále jsou mandle bohaté na bílkoviny a vlákninu a to jak rozpustnou, tak nerozpustnou. Tím prospívají našemu zažívání a navíc obsahují prebiotické složky, které slouží jako potrava pro prospěšné bakterie nacházející se ve střevech.
Složení a nutriční hodnoty mandlové pasty
V naší mandlové pastě nenajdete nic jiného než 100% mandlových jader. Sto gramů pasty průměrně obsahuje okolo 50% tuků, 20% sacharidů, 20% bílkovin a 10% vlákniny.
Jak mandlovou pastu použít
Mandlová oříšková pasta se hodí do studené i teplé kuchyně. Můžete si ji namazat jen tak na toast, přidat do ovesné kaše a nebo si ji vychutnat jen tak lžičce, až vás bude honit mlsná. Výborná je také s čerstvým nakrájeným ovocem a přidat ji můžete do vašich oblíbených smoothie. Mandlová pasta je zároveň vhodná pro pečení moučníků, jako náplň do košíčků a také výrobu raw dezertů.
Skladování mandlové pasty
Pastu skladujte ideálně na chladném a tmavém místě s maximální teplotou do 22 °C. Pokud se na povrchu vytvoří olejová vrstva, jedná se o přirozený jev a máslo stačí promíchat se zbytkem skleničky.
Nejprodávanější
Značky
Oblíbené kategorie
- Arašídové máslo
- Mandlové máslo
- Kešu máslo
- Lískooříškové máslo
- Pekanové máslo
- Máslo z vlašských ořechů
- Kokosové máslo
- Čokoládové máslo
- Proteinella
- Pistáciová pasta
- Datlová pasta
- Sezamová pasta
- Mandlová mouka
- Kešu mouka
- Mouka z vlašských ořechů
- Pistáciová mouka
- Kokosová mouka
- Lískooříšková mouka
- Kakaové boby
- Směs ořechů