Preclíky v čokoládě (mléčné i hořké)
Slané, sladké, křupavé, obalené v mléčné i hořké čokoládě. Takové jsou naše preclíky, které potěší všechny milovníky sladkého. Věděli jste, že mají preclíky dokonce svůj vlastní svátek? Den preclíků připadá na 26. dubna a byl poprvé vyhlášen v roce 2003 v USA. Ve Philadelphii bychom dokonce našli soukromé muzeum s touto pochoutkou. Jejich máčení, ať už v hořké nebo mléčné čokoládě probíhá jejich vyskládáním na pás, který je doslova proveze pod čokoládovým vodopádem. Po vychladnutí jsou už tyto čokoládové dobroty připraveny putovat do pytlíku a potom rovnou k vám domů.
Co se týká původu a symboliky pečených preclíků, koluje kolem nich několik legend. Uvádí se, že je pekli mniši v Itálii a podávali je dětem jako odměnu za naučenou modlitbu. Podle některých zdrojů se ale poprvé začali péct v německy mluvících zemích a při návštěvě Severní Ameriky byste se pravděpodobně dozvěděli, že pocházejí z těchto končin. Ať tak či tak, jedná se o dobrotu, která je oblíbená po celém světě. My pro vás v nabídce máme jejich malou zmenšenou verzi a navíc ještě obalenou v lahodné čokoládě a vybírat můžete rovnou z několika velikostí balení. A ještě jedna zajímavost - i tato malá verze má svůj svátek, který připadá na 7. října a slaví se jako Den preclíků v čokoládě. A u nich víme s jistotou, že jejich výroba započala v USA.
Složení a nutriční hodnoty preclíků v čokoládě
100 gramů čokoládových preclíků průměrně obsahuje 70% sacharidů, 15% tuků, 10% bílkovin a bezmála 5% vlákniny. Konkrétní složení najdete dopodrobna rozepsané u každého produktu zvlášť.
Jak preclíky v čokoládě využít
Věříme, že vám preclíky budou chutnat nejlépe asi jen tak samotné. Můžeme si je ale dát také třeba ke sklenici s mlékem a nebo je přidat do müsli či granoly. Hodí se i jako svačinka na výlety či dětské oslavy, ale rozhodně s nimi potěšíte i všechny dospěláky. Díky svému tvaru také výborně poslouží k ozdobě různých dezertů nebo dortů. Kreativitě se meze nekladou.
Jak skladovat preclíky v čokoládě
Pro uchování čerstvosti a křupavosti doporučujeme balení uzavřít potravinovým klipem a nebo přesypat do uzavíratelné nádoby. Nádobu pak umístěte na tmavé a chladné místo s ideální teplotou do 22 stupňů Celsia.