Sušené mango
Mango je ovoce plné barev a jedinečné chuti. Existuje mnoho různých druhů, které se k nám dováží z mnoha různých krajin. Vybrat to, které bude dokonale zralé, je někdy oříšek a tak jsme si pro vás připravili jeho sušenou variantu, na které si můžete pochutnat během celého roku v té nejlepší kvalitě. Je plné vitamínů, minerálů a antioxidantů. Vybrat si můžete ze dvou variant - přírodní a jemně doslazené a rovnou také v několika velikostech balení.
Vliv a účinky sušeného manga na naše zdraví
Mango je skvělým zdrojem antioxidantů, tedy látek, které naše tělo využívá k boji s volnými radikály, se kterými přichází do kontaktu každý den a chrání tak naši imunitu.
Z vitamínů obsahuje například vitamín A, C a B6. Vitamín B6 je nezbytný pro správné fungování naší psychické činnosti a pomáhá také s pocity únavy a vyčerpání.
Pojídáním manga doplníte také důležitý minerál s téměř shodným názvem - mangan. Mezi jeho největší funkce patří tzv. reparační, což znamená, že mangan slouží jako opravný mechanismus v našem těle. Dále se podílí na udržování správné hladiny cukru v krvi či pozitivně ovlivňuje krvetvorbu.
Složení a nutriční hodnoty sušeného manga
100 gramů sušeného manga obsahuje průměrně až 90% sacharidů, 4% bílkovin, 5% vlákniny a 2% tuku.
Kdy a v jakém množství mango jíst?
Denní doporučená dávka není u sušeného ovoce nijak stanovena, je ale třeba myslet na to, že se jedná o zdravou verzi cukrovinek. Proto je dobré při konzumaci myslet na množství, které za den sníme a využívat tyto přírodní cukry pro doplnění energie především na začátku dne či během odpoledne, když nás honí mlsná.
Na co sušené mango použít?
Plátky sušeného manga jsou skvělou svačinkou, kterou můžete mlsat jen tak. Můžete si jej třeba smíchat s některými z našich oříšků a připravit si tak plnohodnotný snack. Chutnat vám bude také v granole či jako ozdoba snídaňových kaší.
Jak skladovat mango
Pro skladování sušeného manga je vhodné využít nádobu bez přístupu vzduchu či znovu uzavíratelný sáček a uložit jej na místo bez přímého slunečního záření. Může být skladováno při pokojové teplotě, uložením do lednice však můžete trvanlivost značně prodloužit.