Pokud máte doma hromada banánů a nevíte co s nimi. Máme pro vás tip na banánový dezert, který je neuvěřitelně šťavnatý.
ZÁKLAD (KORPUS):
- 320 g celozrnné špaldové mouky
- 70 g másla
- 6g kypřícího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 50 g čekankového sirupu
- 1 banán
- 5g skořice
.
NÁPLŇ:
- 500 g tvarohu
- 2 vejce
- 3 banány
- čekankový sirup na doslazení
NA OZDOBENÍ:
POSTUP:
Banán si rozmačkáme vidličkou a k němu přidáme všechny ostatní suroviny. Vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo a šlo hezky zatlačit do formy. Jak budeme mít těsto vypracované, vmačkáme do formy. Vystřihneme kus pečicího papíru, dáme na těsto a na to nasypeme hrách/fazole/ jiné luštěniny, aby těsto bylo hezky ztěžka a v troubě se nenafouklo. Takto připravený korpus dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
Mezitím si připravíme náplň: banány si pořádně rozmačkáme, přidáme tvaroh, vejce a dle potřeby dosladíme. Korpus vyndáme z trouby, sundáme fazole s pečicím papírem a náplň vlijeme na korpus. Pečeme cca 30 minut tak, aby náplň byla dopředu upečená a při rozkrojení nemohla vytéct.
.
Na dozdobení nesmí chybět lyofilizovaný rybíz.