Bounty cheesecake, to je kokos, čokoláda a zase kokos. Klidně se v tomto receptu obejdete bez kokosového mléka, v tom případě ale náplň zjemněte zakysanou smetanou.
INGREDIENCE:
KORUS: (25 cm)
- 270 g kakaových sušenek (ideálně kokosových)
- 30 g strouhaného kokosu
- 20 g kakaa na vaření
- 100 g másla
NÁPLŇ:
- 700 g čerstvého smetanového sýra (Philadephia, Goldessa, Palouček...)
- 30 g strouhaného kokosu
- 150 g cukru krystal
- 200 ml kokosového mléka
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
- 100 g kvalitní tmavé čokolády
- 100 g smetany ke šlehání
- kokos zlomky
POSTUP:
- Dno kulaté otevírací formy vyložte pečícím papírem, boky vymažte máslem. Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s kokosem, kakaem a rozpuštěným máslem. Směs by měla po zmáčknutí v ruce tvořit hrudky. Poté ji natlačte do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dejte 10 minut předpéct na 180 °C.
- Na náplň v mixéru na nízké otáčky vyšlehejte sýr s kokosem a cukrem dohladka, opatrně vešlehejte kokosové mléko, poté po jednom vajíčka a nakonec i mouku. Krém nalijte na předpečený korpus.
- Troubu zeslabte na 150 °C. Formu dejte na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, kam nalijte vroucí vodu. Cheesecake pečte cca 60-70 minut, střed by měl být ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbete. Poté ho nechte hodinu odpočívat ve vypnuté troubě a nakonec přes noc vychlaďte v lednici. Na vychlazený cheesecake nalijte čokoládovou polevu (viz níže) a podle chuti ho ozdobte, třeba kousky Bounty tyčinky nebo kokosem.
- Na čokoládovou polevu si v rendlíku nebo v mikrovlnce ohřejte smetanu téměř k bodu varu, poté do ní nalámejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Opět nechte lehce zchladnout, horká poleva by mohla stéct z cheesecaku dolů.
Recept by @navidlickublog
Blog www.navidlicku.com
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company