BUDETE POTŘEBOVAT:
- 170g hladké mouky
- 3 vejce
- 135g bílé čokolády
- 65g másla
- 35ml oleje
- 180g krupicového cukru
- 60g třtinového cukru
- Půl lžíce vanilkového extraktu
- Čtvrt lžičky soli
- Půl lžičky prášku do pečiva
- (Oříšky)
POSTUP:
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Malou formu (autorka receptu použila formu o průměru 18x29cm) si vyložíme pečícím papírem. V jedné míse smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva. V další míse spolu šleháme vejce, cukr, olej a vanilkový extrakt cca 2 minuty (směs lehce zesvětlá a zvětší malinko objem).
- V nerezové formě nahříváme a mícháme ve vodní lázni čokoládu s máslem, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není hladká.
- Poté čokoládu pokojové teploty nalejeme do vaječné směsi, a pouze krátce mícháme dokud se směs nespojí.
- Nakonec už jen přidáme moučnou směs a opět promícháme.
- Těsto nalejeme do formy( můžeme posypat oříšky) a pečeme 18-22 minut. Na povrchu se vytvoří krustička ale těsto zůstane uvnitř vláčné.
- Necháme vychladnout a nakrájíme.
Recept by @mrs.palacinka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company