Ořechovo Kávové lanýže (dárková krabice)
Na ořechové lanýže:
- 300g bílé čokolády Callebaut Velvet
- 100g 30% smetany
- 70g ořechové pasty
- hrubě mleté ořechy (pistácie nejlépe blanšírované, lískové nejlépe pražené)
Na kávové lanýže:
- 400g bílé čokolády Callebaut Velvet
- 100g 30% smetany
- 30g kávového likéru
- 1 lžíce mleté kávy
- čokoláda Callebaut Ice na obalení a Gold na pocákání
Čokoládu rozpustíme, smetanu ohřejeme zhruba na 50st. Postupně přiléváme k čokoládě a vymícháme ganache. Přidáme ořechovou pastu nebo jiné ochucovadlo a tyčovým mixérem promixujeme dohladka.
Přesuneme do cukrářského pytlíku a necháme několik hodin ztuhnout v lednici. Pak na chvíli necháme povolit v pokojové teplotě do konzistence, která se bude dobře stříkat. Na plech vyloženým pečícím papírem stříkáme hromádky, ty opět necháme ztuhnout.
Vykoulíme bonbony (nejlépe v gumových rukavicích) a obalíme v oříšcích nebo necháme opět důkladně ztuhnout a máčíme do čokolády.
Recept by @elikatesy
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company