PISTÁCIOVÉ MINI PARIS BREST - DIANA COMPANY & MRS.PALACINKA - DIANA V KUCHYNI

Pistáciové mini paris brests (cca 26 kousků) 

Odpalované těsto: 

  • 100 g mouky
  • 70 ml mléka
  • 60 ml vody
  • 50 g másla
  • 135 g vajec ( jsou cca tři menší vajíčka )
  • 5 g cukru
  • 2 g soli

Pistáciový krém :

Nejprve si z másla, cukru, mouky a barviva vypracujeme těsto na craquelin, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice na 20 minut vychladit. Poté těsto vyválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka v průměru cca 4 cm, ve kterých vykrojíme uprostřed dírku. Dáme na dalších 20 minut do lednice. 

Na krém dáme do hrnce ohřát mléko s vanilkovým extraktem. Vedle v misce si zatím utřeme žloutky s cukrem do světlé barvy a poté přidáme ještě kukuřičný škrob a promícháme. Ohřáté mléko nalejeme pramínkem do žloutků a přitom rychle šleháme. Vrátíme na plotnu a mícháme dokud krém nemá hustou konzistenci. Poté odstavíme z plotny a vmícháme do něj vychladlé máslo. Krém necháme hodinu chladit v lednici a nakonec už jen zašleháme změklé máslo a pistáciovou pastu.

Na odpalované těsto dáme do hrnce všechny suroviny kromě mouky a vajec a na mírném ohni zahříváme. Až se máslo rozpustí, přidáme mouku a intenzivně mícháme po dobu asi 3 minut. Těsto by se mělo začít přilepovat na dno hrnce. Poté hrnec odstavíme a necháme krátce vychladnout. Následně začneme zašlehávat vejce jedno po druhém, až nám vznikne finální těsto, které dáme do cukrářského sáčku s vroubkovanou špičkou a na plech s pečícím papírem 

tvoříme kroužky s průměrem cca 4 cm. Na každý položíme vykrojený craquelin a posypeme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě na 175C stupňů nejprve 10 minut a poté snížíme troubu na 160C a pečeme dalších 15 minut. Troubu během pečení neotevíráme!

Po upečení necháme vychladnout

a můžeme kompletovat. Kroužky z odpalovaného těsta rozřízneme, na spodní část naneseme krém, posypeme rozdrolenými lyofilizovanými malinami a položíme horní část. Hotovo. 

Recept by @mrs.palacinka

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company